ENTUSIASTISKA KUNDER ÄR GULD VÄRDA, SE PRIVAT BILDGALLERI MED HUNDRATALS BRA BILDER FRÅN BYGGET AV ETT PASSIVHUS

Vår kund Declan Cunningham har har noggrant dokumenterat sitt bygge. Det är Scandinavian Homes från början till slut. Våra gubbar har gjort markarbeten, anslutningar, grund, hus och färdigställande inklusive 700mm cellulosafiber isolering på vinden. Vi har designat, levererat och instrallerat nästan allt. Inklusive ventilationsanläggning med återvinning och en ambitiös solanläggning som ger en mycket hög solfraktion. Klicka här: http://www.scanhome.se

Privat fotogalleri med bilder från bärjan till slut av bygget av ett passivhus.

Privat fotogalleri med bilder från bärjan till slut av bygget av ett passivhus.

Privat fotogalleri med bilder från början till slut av bygget av ett passivhus.

Solfångarna är samma typ av ”U-tube” vacumrör som vi använt på våra säsongslagrings-installationer på Kungsgatan i Lysekil och i vårt visningshus i Galway. Det är tre paneler på 1.8m2 per styck, totalt 5.4m2, som är kopplade till en 400 liters tank och Steca styrning. Det intressanta är att vi hade överhettningsproblem och kokning första sommaren. Installatören hävdade att solfångarna var defekta, de var för effektiva! Det fungerar nu bra genom korrekt inställning av max-temperatur i tanken på 95 grader.

2 reaktion på “ENTUSIASTISKA KUNDER ÄR GULD VÄRDA, SE PRIVAT BILDGALLERI MED HUNDRATALS BRA BILDER FRÅN BYGGET AV ETT PASSIVHUS

  1. Maj

    Roligt med så fina bilder på ett helt bygge, det måste vara en mycket nöjd kund. Fantastiskt billigt att bo i ett sådant välisolerat hus, jag antar att det krävs lite mer värme i Sverige?

    Svara
  2. Lars Pettersson Inläggsförfattare

    Ja, kunden är nöjd och huset fungerar riktigt bra. Det fungerar lika bra i Sverige men det drar naturligtsvis lite mer energi i kallare klimat. I Sverige har vi dessutom nya regler som mer eller mindre tvingar alla att installera värmepump. Det fungerar bra, men vi tycker att, åtminstone för mindre hus av riktigt hög kvalitet, är det lite fel att tvingas installera en såpass dyr (resurskrävande) anläggning. Det finns lägen där det kanske vore att föredra att ha en enkel braskamin som värmekälla för rummen och en riktigt ordentlig solanläggning för varmvattnet. Med elektricitet som tillskott för varmvattnet på vintern. Detta blir i särklass billigast för en liten ansvarig familj som slösar lite vatten. Hälsn Lars

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *