Linoljefärg på gipsskivor

Att inte bara prata om miljö, utan att i praktiken undvika komplexa kemikalier och kompositmaterial är inte så svårt. Man använder helt enkelt inte material som innehåller tveksamma komponenter så gott man kan. Inne i huset är det sannerligen inte särskilt svårt. Allt man behöver är material som:  trä, kakel, gips, papper och linolja.

Naturmaterial i vardagsrum, trä, gips och linolja.

Naturmaterial i vardagsrum, trä, gips och linolja.

 

Breda foder och fönsterbänk av 28mm furu vitmålas med linoljefärg.

 

Kvistlackad furutrappa ska målas med Wibo linoljefärg

Kvistlackad furutrappa ska målas med Wibo linoljefärg

Mysigt sovrum med enkel kvalite, trägolv ska vitoljas, väggar linoljetempera

Mysigt sovrum med enkel kvalite, trägolv ska vitoljas, väggar linoljetempera

 

 

 

 

 

 

2 reaktion på “Linoljefärg på gipsskivor

    1. Lars Pettersson Inläggsförfattare

      Hej Kent, linoljefärg på gips har vi i samtliga rum, inklusive badrum, i vårt Irländska visningshus som är byggt 2005. Perfekt ännu så länge. Helt matta väggar och tak men de är ändå tvättbara med borste och svamp. Till och med bakom diskbänken ser det bra ut. Vi diskar visserligen inte så mycket i kontoret, men ändå….. I hyreslägenheterna i Lysekil fungerar det utmärkt, familjerna som bor där är glada åt att bi i giftfri miljö. mvh Lars

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *