Internationell konstnärsatelje i torpet

Vår eminente internationelle Lysekilskonstnär Guido Falcon huserar i vårt gamla torp. Ligger vägg i vägg med nya passivhuset. Guidos talanger har stor bredd, hans verk kan vara allt från olja på duk, träskulpturer till stenarbeten. Här med nysnidad skylt för galleriet som är öppet på Kungsgatan 21 bakom Scandinavian Homes kontor hela sommaren. Övre Kungsgatan börjar verkligen att få en kulturell prägel med ett antal företag samt bibliotek och folkets hus.Artist Guido Falcon in our garden at Scandinavian homes office and passive houses

Torpets historia är höjlt i dunkel. Det kan, enligt föregående fastighetsägaren Ingvar Ljunggren, vara ett båtmanstorp från 1700 talet.  Den äldsta delen är timrad i yxat rundtimmer. Den östra delen är tillbyggd under senare tid – med detta menar jag under tidigt nittonhundratal. Ett fint dubbelhålsdass med originaltapeter och allt finns i huset. En massiv tegelkonstuktion, som vi inte vet funktionen av, dominerar mitten av huset. Vi ska försöka bevara huset och gårdskaraktären som det står. 

Detta inlägg postades i Uncategorized den av .

Om Lars Pettersson

Passivhusentusiast. Har arbetat med Scandinavian Homes lågenergihus sedan 1991. Efter 2005 byggs nästan alla hus till passivhusnormen. Vi definierar detta som att toppförbrukningen för värme är max 10W/m2 på årets kallaste dag. Husen tillverkas i Lysekil och säljs i Irland och i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *