Prisvärda villor till ett högt pris.

Är man det minsta intresserad av ämnet bygga, bygga nytt eller renovera hus är det omöjligt att undvika det tråkiga som händer just nu. Många människor som enbart försökt uppfylla drömmen om eget hus har hamnat mitt i en mardröm. För inte så länge sedan föll en dom i hovrätten som gav en hustillverkare rätt i en tvist med 34 stycken husägare. Tvisten handlade om vem som skall betala kalaset när husen möglar efter bara några år. Husen har alla byggts med enstegstätade fasader, puts direkt på isoleringen.

Omsorgsfull tätning runt fönster

Scanhomes fabrik

Detta är mycket olyckligt först och främst för de drabbade husägarna som står där med ett osäljbart hus som dessutom är hälsovådligt att bo i. Nu skall de utan ersättning bygga om sitt hus, det vill säga de som har den ekonomiska möjligheten. Husägarna har betalat ett minst sagt högt pris.

Även som hustillverkar är detta en olycklig situation. Vi som vet att vi tillverkar hus som kommer att hålla i hundra år, vi som vet att vi tillverkar energi-effektiva hus hamnar i en lång uppförsbacke där vi måste lägga mycket energi på att lugna oroliga konsumenter och kunder. För oss var det självklart att endast leverera ventilerade fasader – puts på skiva med luftspalt bakom. Aldrig enstegstätning, oavsett hur typgodgänd och accepterad metoden var. Nu sprids en mängd information runt i både bloggvärlden och den sk. verkliga världen.

Sacnhome house  ventilated plaster facade

Ventilerad putsfasad i regnigt klimat

Vad är sant och vad är ett ryckte och vad är helt felaktigt? Vårt syfte med den här bloggen är bland annat att försöka sprida information som är relevant för husägare, oavsett om de skall bygga nytt eller renovera. Genom att titta in på vår hemsida kan du få en mängd nyttig information. Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar eller frågor.

En reaktion på “Prisvärda villor till ett högt pris.

  1. Mikhail

    Det är oerhört tråkigt att kunder känner sig lurade, men som redan konstaterat så kan en anledning till detta vara bristande information. Det man kan göra är att hålla sig informerad så gott det går innan man investerar, anser jag. Själv följer jag klimatsmarts nyhetsflöde om passivhus, och rekommenderar andra att hitta liknande webbplatser för att göra mer informerade val.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *