Fingrar i jorden

På lunchen gick jag en promenad och som vanligt tryckte jag ned mössan så långt det gick  och dessutom drog jag upp kapuschongen över mössan. Halsduken knöts omsorgsfullt kring halsen.Instinktivt böjde jag huvudet för att så lite kroppsyta skulle träffas av kyla när jag klev utanför dörren. Jag hann gå ett bra stycke på vägen innan min kropp uppfattade att det inte var kallt. Tvärtom, var nästan vårkänsla i vindarna.

Jag vet inte hur ni tänker när ni vädrar vårvindar?  Jag vet bara att jag direkt börjar fundera på vad jag skall odla. Längtan av att återigen sätta fingrarna i jorden växer sig snabbt stark. Det är så kul att dra igång alla frösådder. Enda problemet, varje år, är att hitta någon slags ”lagomnivå”. Hos mig tenderar det att bli fullt i varje vrå när våren närmar sig. Vi får väl se hur det går i år….

Jag köper mina fröer från de vanliga kända fröfirmorna, Runåbergs fröer och Impecta. När jag bestämmer mig för att odla mycket sommarblommor brukar jag köpa färdiga temablandningar från Göteborgs Botaniska trädgård. Jag tycker det kul att ha en liten minibotanisk trädgård hemma hos mig. Det brukar dessutom bli väldigt många plantor, vilket glädjer släkt och vänner.

I år blir det första året jag skall odla i min nya trädgård. Jag vet inte hur jag skall anlägga min köksträdgård men planerna och drömmarna är många. Jag lär återkomma i ämnet:-)

bondböna majs jordmandel

bilder från impecta

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *